۱۳۹۰ فروردین ۲۲, دوشنبه

برپایی نمایشگاه لوازم شخصی و دستنوشته های صادق هدایت در موزه رضاعباسی

برپایی نمایشگاه لوازم شخصی و دستنوشته های صادق هدایت در موزه رضاعباسی

خانه پدری صادق هدایت که برای ایجاد موزه ای به نام خالق بوف کور خریداری شد، پس از انقلاب به مهدکودک تبدیل شد


در آستانه فرارسیدن نوزدهم فروردین، شصتمین سالگرد مرگ صادق هدایت، مدیر موزه رضا عباسی تهران می گوید: «از اوایل تابستان سال جاری برای نخستین بار دستنوشته ها و لوازم شخصی صادق هدایت نویسنده نامدار ایرانی در این موزه به نمایش گذاشته می شود.»
شهرام حیدر آبادیان در گفتگو با میراث آریا در این باره افزود: «گنجینه موزه رضا عباسی بخشی از لوازم و متعلقات شخصی صادق هدایت نویسنده معاصر را در اختیار دارد و قصد دارد تابستان سال جاری بخشی از آن‌ها را در معرض دید علاقمندان قرار دهد.»

مدیر موزه رضا عباسی گفت: «این لوازم چوب سیگار،‌ عینک، بخشی از کتاب‌ها،‌ دست‌نوشته‌ها و عکس‌های خانوادگی این نویسنده معاصر را شامل می‌شود.»
وی گفت:‌ «این لوازم به موزه رضا عباسی هدیه شده و بخشی از آن‌ها نیز پیش از انقلاب توسط مدیران وقت خریداری شده است.»
مدیر موزه رضا عباسی افزود: در کنار برگزاری این نمایشگاه با انتشار کاتالوگ وی‍ژه‌ای موزه رضا عباسی و اشیاء منحصر به فرد این موزه معرفی خواهند شد.
وی گفت: امکان برگزاری نمایشگاه در موزه فراهم شده و کار تهیه ویترین برای نمایش آثار در حال پیگیری است.
این برای نخستین بار است که در دوران پس از انقلاب اسلامی، با برگزاری چنین نمایشگاهی رسما از صادق هدایت، نویسنده نامدار و خالق بوف کور تجلیل می شود.
این در حالی ست که بیشتر آثار ادبی صادق هدایت از جمله بوف کور، حاجی بابا، بعثه الاسلامیه، افسانه آفرینش، توپ مرواری و وغ وغ ساهاب تاکنون یا ممنوع الانتشار بوده اند یا به صورت سانسورشده و ناقص منتشر شده اند.
گفتنی ست در دوران پهلوی و به کوشش دفتر فرح پهلوی، خانه صادق هدایت به منظور برپایی یک موزه ادبی به نام نویسنده نامدار و برجسته ایرانی، خریدار شده و اشیای شخصی اش را نیز از بازماندگان هدایت گرفتند تا این موزه به کمال خود برسد. انقلاب این تلاش را تاکنون بی فرجام گذاشت هرچند بخشی از اشیا و لوازم شخصی و دستنوشته های هدایت قرار است در موزه رضا عباسی به نمایش درآید.
خانه صادق هدایت پس از انقلاب اسلامی نخست به مهد کودک کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شد و امروزه از خانه ای که قرار بود موزه ادبیات معاصر ایران شود، بعنوان انبار بیمارستان استفاده می شود.
به گفته شاهدان عینی عملا بیشتر گچبری های داخلی، مقرنس ها و نماهای بیرونی آن خراب شده است.
 خانه صادق هدایت در خیابان سعدی، ضلع جنوب شرقی بیمارستان امیر اعلم، خیابان شهید تقوی (خیابان هدایت) پلاک ۱۱، کنار خانه سفیر کبیر دانمارک واقع شده است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.