۱۳۹۰ فروردین ۴, پنجشنبه

تاریخچه جام جهانی فوتبال-جام جهانی 1954 سوییس

جام جهانی 1954


مروری بر جامهای جهانی گذشته: جام جهانی 1954
  مروری بر جام جهانی سال1954 – سوئیس

پیشینه: پنچمین دوره رقابتهای جام جهانی که سوئیس میزبانی آن را عهده دار بود. این تصمیم به این دلیل اتخاذ شد که این کشور به علت بي طرفي در جنگ جهاني دوم، هيچگونه آسيبي نديد.


مرحله گروهی


مسابقات اين دوره همانند دوره‌هاي اخير جام جهاني، به صورت گروهي در دور مقدماتي و تک حذفي در مرحله بعدي برگزار شد.
در مرحله گروهی،تيم‌ها در گروه‌هاي چهارتايي تقسيم شدند که دو تيم نخست هر گروه به مرحله يک چهارم نهايي راه يافتند.
در اين دوره 38 کشور براي حضور در مسابقات مقدماتي ثبت نام کردند که تيم هاي آرژانتين و شوروي در ميان آنها قرار نداشتند. از قاره آسيا، ژاپن و کره جنوبي حضور داشتند که در دو بازي رفت و برگشت، کره جنوبي به عنوان نماينده آسيا انتخاب شد.
در ميان تيم هاي دور نهايي، مجارستان که از سال 1950 تا 1954 در 33 بازي بدون شکست مانده بود و در سال 1952 مدال طلاي المپيک هلسينکي را فتح کرده بود، اميد اول قهرماني به شمار مي رفت و پيش بيني مي شد که بدون دردسر به قهرماني برسد.
اين تيم با رهبري کاپيتانش فرانس پوشکاش و حضور جمعي از بازيکنان نخبه چون ساندرو کوچيس و بوژيک با قدرت تمام و شکست‌هاي سنگيني که بر تيم‌هاي کره جنوبي (0-9) و آلمان غربي (3-8) تحميل کرد، با زدن 17 گل در دو بازي به عنوان نخستين تيم از گروه خود صعود کرد.





مرحله یک چهارم پایانی


در این مرحله، میزبان رقابتها با تقبل شکست 5-7 مقابل اتریش مجبور به خداحافظی با این رقابتها گردید.


اروگوئه نیز که قدرت و اقتدار همیشگی اش را از دست داده بود، در نهایت موفق شد تا در بازل با نتیجه 2-4 از سد انگلیس عبور کند.


مجارستان بر برزیل غلبه کرد و آلمان غربی توانست از سد یوگسلاوی عبور کند.




مرحله نیمه نهایی


در یکی از دیدارهای نیمه نهایی دو تیم مجارستان و اروگوئه به مصاف هم رفتند و در طی 120 دقیقه تلاش، این مجارستان بود که موفق شد تا با نتیجه 2-4 مقابل تیم حریف به برتری رسیده و روانه دور بعد شود.


آلمان غربی نیز با پیروزی 1-6 مقابل اتریش، دیگر فینالیست این رقابتها لقب گرفت.




دیدار فینال


آلمان غربی با پیروزی 2-3 مقابل مجارستان، جام را به خانه برد و اتریش نیز با نتیجه 1-3 براروگوئه غلبه کرده و تیم سوم این دور از رقابتها لقب گرفت.




قهرمانان و بدها


اکثر بازیکنان آن دوره تیم مجارستان جزو برترین های بازیکنان تاریخ این کشور بودند، بازیکنی مثل ساندور ککسیس که در یک دور از این تورنمنت 11 گل به ثمر رساند و گیئلا گروسیس ، دروازه بان این تیم که همچنان از او به عنوان یکی از برترین دروازه بانان دنیا یاد می شود.


هلموت ران و فریتز والتر نیز جزو ستاره های کلیدی تیم آلمانی بودند




برترین گلزنان


1- ساندور ککسیس (11 گل)


2- اریک پروبست (6 گل)


3- مکس مورلاک (6 گل)


4- جوزف اوئگی ( 6 گل)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.