بوروسیا دورتموند قهرمان بوندسلیگا شد
شاگردان یورگن کلوپ که از ماهها پیش با افزایش فاصلهی خود با دیگر تیمهای بوندسلیگا هر روز به قهرمانی لیگ برتر نزدیکتر میشدند، عصر شنبه و دو هفته مانده به پایان فصل (۲۰۱۰ - ۲۰۱۱) به هدف خود رسیدند. بوروسیا دورتموند جوان در دیداری خانگی دو بر صفر از سد نورنبرگ گذشت. حریف دورتموند در هفتهی سیودوم برای رسیدن به مکان پنجم و راهیابی به لیگ اروپا تلاش میکند.
سرمربی دورتموند از سال ۲۰۰۸ هدایت دورتموند را بر عهده دارد. کلوپ پیشتر ماینتس را به دستهی برتر فوتبال آلمان رسانده بود. او عصر شنبه و در صدمین باری که بر روی نیمکت مربیگری دورتموند نشست، به همراه شاگردانش قهرمان بوندسلیگا شد. این هفتمین قهرمانی بوروسیا دورتموند است. این تیم آخرین بار در سال ۲۰۰۲ و در زمان مربیگری ماتیاس زامر قهرمان لیگ برتر آلمان شده بود. مدیریت باشگاه دورتموند در حالی قهرمانی را جشن میگیرد و از صعود لحظه به لحظهی ارزش سهام باشگاه در بورس خشنود است که دورتموند ۶ سال پیش از این در آستانهی اعلام ورشکستگی کامل قرار گرفته بود.
دورتموند در مجموع بهتر از نورنبرگ بازی میکرد و با استفاده از دو اشتباه مدافعان حریف به پیروزی رسید. نخستین گل را لوکاس باریوس آرژانتینی، بهترین گلزن دورتموند در فصل جاری، در دقیقهی ۳۳ بازی به ثمر رساند و بدین ترتیب در ساعت ۱۶ و ۳ دقیقهی شنبه (۳۰ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت) تیمش را قهرمان بوندسلیگا کرد. دومین گل را هم لواندوفسکی در دقیقهی چهلوسوم زد.
کلن ۲ – بایر لورکوزن صفر
میسو برکو از کلن (قرمزپوش) در نبرد هوایی با سیدنی سم از بایر لورکوزن
بزرگترین خدمت به دورتموند در راه قهرمانی از سوی تیم کلن انجام گرفت. شاگردان فولکر فینکه با پیروزی دو بر صفر بر بایر لورکوزن، تیم دوم جدول، راه این تیم برای رسیدن به دورتموند را سد کردند. فینکه از اول فوریهی سال جاری (۲۰۱۱) مدیر ورزشی باشگاه کلن است. او پس از کنارهگیری شفر از هدایت کلن، با حفظ سمت مربیگری موقت این تیم را هم بر عهده گرفت. نخستین حضور او بر روی نیمکت مربیگری کلن با کسب ۳ امتیاز ارزشمند همزمان شد؛ ۳ امتیازی که فاصلهی تیم با سقوطکنندگان به دستهی برتر را باز هم افزایش داد.
در بازی عصر شنبه کلن از بیم شکستی دیگر و سقوط بیشتر تنها بر روی دفاع متمرکز بود. مهمان هم بر خلاف رویهی معمول چندان منسجم بازی نمیکرد. گل نخست نوواکویچ از کلن در دقیقهی ۶۷ از یک سو فریاد شادی هواداران دورتموند در ورزشگاه خانگی را در بر داشت و از سوی دیگر آه از نهاد هواداران لورکوزن برآورد.
در ادامه لورکوزن موفق به جبران نتیجه نشد. شاگردان یوپهاینکس چندین موقعیت را خود از دست دادند و یک خطای پنالتی را هم داور برای آنها نگرفت. در ادامه هم بار دیگر کلن میزبان برای دومین بار توسط نواکوویچ به گل رسید تا نخستین پیروزی این تیم بر لورکوزن پس از نزدیک به ۱۴ سال رقم بخورد. البته تصاویر آهستهی لحظهی به ثمر رسیدن گل دوم کلن نشان دادند که نوواکویچ پیش از گلزنی در موقعیت آفساید بوده است.
ماینتس ۳ – آینتراخت فرانکفورت صفر
نورنبرگ با شکست از دورتموند صعود خود به لیگ اروپا را دشوارتر کرد. ماینتس که رقیب اصلی این تیم در مکان پنجم است، در مقابل از موقعیت استفاده کرد و با شکست فرانکفورت، جای خود در مکان پنجم را محکمتر کرد و فاصله با نورنبرگ را افزایش داد.
فرانکفورتیها در این دیدار بسیار ضعیف ظاهر شدند. رُده، مدافع این تیم، هم در دقیقهی ۴۳ و در حالی که ماینتس با دو گل پیش بود، موقعیت مسلم گلزنی را از مهاجم حریف گرفت و با کارت قرمز داور از زمین اخراج شد. شاگردان توماس توخل دو دقیقه پس از این رخداد گل سوم خود را به ثمر رساندند.
کریستیان داوم، مربی جدید آینتراخت، بدین ترتیب در چهارمین حضور خود در رأس این تیم هم به پیروزی نرسید. شاگردان داوم با این شکست به مکان ۱۶ جدول و آستانهی سقوط به دستهی پایینتر قرار گرفت.
هوفنهایم یک – اشتوتگارت ۲
کاکاو (چپ) ستارهی اشتوتگارت در دیدار هفتهی سیودوم، در مصاف با ادسون برافهاید، مدافع چپ هوفنهایم
یکی دیگر از دیدارهای عصر شنبه را اشتوتگارت در خانهی هوفنهایم برگزار کرد. در این بازی نخست میزبان از روی اشتباه ناشیانهی مدافعان و دروازهبان حریف به گل رسید. اشتوتگارت که تا این لحظه هنوز خود را در زمین پیدا نکرده بود، در ادامه بیدار شد و حریف را زیر فشار گرفت. کاکاو، کاپیتان ملیپوش اشتوتگارت، یکی از بهترینهای این تیم در هفتهی سیودوم بود. او که مدتهاست باید از ناحیهی زانو مورد عمل جراحی قرار گیرد و تنها به کمک داروهای مسکن بازی میکند، هشتمین گل خود را در دقیقهی ۶۳ به ثمر رساند و بازی را به تساوی کشید. تنها ۵ دقیقهی بعد هم ایساک فورسا، مدافع غنایی هوفنهایم، مهاجم حریف را در محوطهی جریمهی خودی متوقف کرد تا کوزمانوویچ گل دوم اشتوتگارت را بزند. میزبان در ادامه تمام تلاش خود را کرد تا نتیجه را برگرداند. گیلفی سیگوردسون، هافبک ایسلندی هوفنهایم، هم در دقیقهی ۸۸ توپ را به دیرک عمودی اشتوتگارت کوبید.
شاگردان برونو لابادیا با ین پیروزی به مکان دوازدهم صعود کردند.
هانوفر صفر – بوروسیا مونشنگلادباخ یک
یکی دیگر از رکوردهای عصر شنبه را تیم بوروسیا مونشنگلادباخ قعرنشین رقم زد. این تیم موفق شد پس از ۲۲ سال هانوفر را شکست دهد. در این بازی هانوفر، تیم سوم جدول، بر خلاف روال هفتهای پیشین خود بسیار بد بازی کرد. گلادباخ که برای ماندن در دستهی برتر تلاش میکند، هم فوتبال بهتری ارائه داد و هم در نهایت با تکگل دقیقهی ۷۶ مارکو رویس به پیروزی رسید. هر چند این پیروزی تغییری در مکان گلادباخیها ایجاد نکرد. این تیم همچنان در مکان هفدهم جدول قرار دارد.
بایرن مونیخ ۴ - شالکه یک
شاگردان میرکو اسلومکا با شکست از مونشنگلادباخ جواز حضور در لیگ قهرمانان باشگاههای اروپا در فصل ۲۰۱۱ - ۲۰۱۲ را هم فعلا از دست دادند. هانوفر که با اختلاف تنها یک امتیاز از بایرن مونیخ، در مکان سوم نشسته بود، فرصتی طلایی را در اختیار رقیب گذاشت. بایرن هم که تشنهی رسیدن به مکان سوم و راهیابی به چمپینزلیگ فصل آینده بود، از این موقعیت بهترین استفاده را برد. پرافتخارترین باشگاه فوتبال آلمان در آخرین دیدار هفتهی سیودوم سنگینترین شکست هفته را به مهمان خود شالکه تحمیل کرد و باز هم به جایگاه سوم رسید. بایرن مونیخ در این بازی توسط آرین روبن، توماس مولر (دو بار) و گومز به گل رسید. با گل به خودی هولگر باداشتوبر، مدافع این تیم، هم در نهایت نتیجه ۴ بر یک به سود مونیخ رقم خورد. شاگردان آندریس یونکر هلندی، مربی موقت بایرن، با این موفقیت ۵۹ امتیازی شده و با دو امتیاز بیشتر، بالاتر از هانوفر قرار گرفتند.
مانوئل اشمیدباخ از تیم هانوفر (چپ) و هروارد نوردویت از بوروسیا مونشنگلادباخ
شالکه در مقابل همان بازی ضعیفی را به نمایش گذاشت که چند روز پیش از این دیدار برابر منچستر یونایتد نشان داده بود. این تیم با شکست از مونیخ ۴۰ امتیازی و در مکان دهم باقی ماند؛ جایگاهی که سقوط از آن، با توجه به فاصلهی اندک تیمها در پایین جدول، به تار مویی بسته است. شاگردان رالف رانگنیک چهارشنبهی آینده (۴ آوریل) بازی برگشت از مرحلهی نیمهنهایی چمپینزلیگ اروپا را در خانهی منچستر یونایتد برگزار خواهد کرد.
هامبورگ صفر – فرایبورگ ۲
در یکی دیگر از بازیهای هفتهی سیودوم هم هامبورگ میزبان فرایبورگ بود؛ دیداری که در آن تیم مهمان با ارائهی فوتبالی حسابشده شاگردان میشائیل اونینگ را با ۲ گل شکست داد. هر دو گل این دیدار را پاپیس دمبا سیسه به ثمر رساند تا شمار گلهای بوندسلیگایی خود را به عدد ۲۲ برساند. هیچ فوتبالیست آفریقاییای تا کنون این تعداد گل در لیگ برتر آلمان به ثمر نرسانده است.
هفتهی سیدوم بوندسلیگا اما با انجام دو دیدار در شامگاه جمعه (۹ اردیبهشت) آغاز شد. در بازی نخست ولفسبورگ با یک گل از سد وردربرمن گذشت و خود را از جمع تیمهای سقوطکننده بیرون کشید. فلیکس ماگات که پیشتر ولفسبورگ را به قهرمان آلمان رسانده بود، باز هم به "گرگها" پیوسته است. در بازی دیگر هم کایزرزلاترن با دو گل از سد سنپاولی گذشت. سنپاولی بدین ترتیب یک موقعیت دیگر برای امتیازگیری را هم از دست داد و در پایان سیودومین بازی فصل خود در آخرین مکان جدول نشسته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.