۱۳۹۰ اردیبهشت ۱۷, شنبه

فیس‌بوک مخوف‌ترین شبکه‌ی جاسوسی تاریخ است

جولین آسانژ: «فیس‌بوک مخوف‌ترین شبکه‌ی جاسوسی تاریخ است»

 

جولین آسانژ در گفت‌وگویی جنجال‌برانگیز با نشریه «راشیا تودی» به «فیس‌بوک» حمله کرده و این شبکه‌ را شبکه‌ای جاسوسی نامیده است. خبر امکان خرید در فیس‌بوک و بازرسی ایمنی تولیدات سونی از دیگر موضوع‌های این مقاله‌اند.

 

جولین آسانژ، بنیان‌گذار «ویکی‌لیکس» در گفت‌وگویی با نشریه‌ی «راشیا تودی»، شبکه‌ی اجتماعی «فیس‌بوک» را «مخوف‌ترین شبکه‌ی جاسوسی که تا به‌حال ساخته شده است» نامید.

 آسانژ در گفت‌وگو با این نشریه‌ی روسی گفته است به عقیده‌ی او «فیس‌بوک» بانک اطلاعاتی از نام و احوال و سابقه‌ی افراد است که کاربران به شکل داوطلب این داده‌ها را تکمیل می‌کنند و به دست خود در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی و در راس اش سرویس امنیتی آمریکا یعنی «سیا» قرار می‌دهند.


جولین آسانژ گفته است:« هرکس که دوستی را به صفحه‌ی خود در فیس‌بوک اضافه می‌کند، باید بداند که به شکل مجانی دارد به سرویس امنیتی و اطلاعاتی آمریکا سرویس می‌دهد و بانک اطلاعاتی آن‌ها را تکمیل می‌کند.» اوالبته تاکید می‌کند که به هیچ‌وجه فکر نمی‌کند مالک اصلی «فیس‌بوک» دولت آمریکاست، اما این حقیقت که سرویس اطلاعاتی امنیتی آمریکا به داده‌های ثبت‌شده در «فیس‌بوک» دسترسی دارد، به اندازه کافی خطرناک و نگران‌کننده است.
 آسانژ معتقد است:« آمریکا هر زمان بخواهد می‌تواند فشار سیاسی و حقوقی لازم را به فیس‌بوک وارد کند تا این داده‌ها در اختیارش قرار گیرد. »

بنیان‌گذار «ویکی‌لیکس» همچنین ادعا کرده است که «ویکی‌‌لیکس» هنوز اسناد بسیار مهم و محرمانه‌ای را که در اختیار دارد منتشر نکرده و گفته است برخی از این اسرار «شرم‌آور» هستند. آسانژ در گفت‌وگو با «راشیا تودی» از صنعت رسانه‌های جهانی و به‌ویژه رسانه‌های جریان اصلی نیز انتقاد کرده و گفته است این رسانه‌ها حقیقت را دست‌کاری شده در اختیار افکار عمومی قرار می‌دهند و کار چندانی برای جلوگیری از وقوع جنگ یا مقابله با نظام‌های فاسد انجام نمی‌دهند.

بازرسان امنیت سایبر، ایمنی تولیدات «سونی» را بازبینی می‌کنند

در پی حمله‌ی هکرها به پلی‌استیشن‌های تولید «سونی»، اطلاعات‌ کارت‌های اعتباری میلیون‌ها کاربر به سرقت رفته و یکی از بزرگ‌ترین فاجعه‌های امنیت فن‌آوری و سایبر سال‌های اخیر رقم خورده است.


هفته‌ی گذشته کمپانی بزرگ «سونی» اعلام کرد که هکرها به شبکه‌ی دستگاه‌های پلی استیشن تولید این کمپانی حمله کرده‌اند. در پی این حمله، دستگاه‌های پلی استیشن بیش از ۲۵ میلیون نفر از کاربران آلوده و اطلاعات شخصی بسیاری از آن‌ها از جمله نام، نشانی و حتا شماره‌های کارت‌های اعتباری آن‌ها به سرقت رفته است. «سونی» بعدتر اعلام کرد که رقم دستگاه‌هایی که آلوده به این ویروس شده‌اند به ۷۷ میلیون رسیده است.



«سونی» اعتراف کرده است که اطلاعات ۱۰۷۰۰ کارت بانکی حساب جاری کاربران در کشورهایی مثل هلند، آلمان، اتریش و اسپانیا نیز در پی این حملات، مورد دستبرد هکرها قرار گرفته است. این حمله‌ی هکرها نه فقط دستگاه‌های پلی استیشن، که در موارد متعددی کامپیوترهای شخصی و افزونه‌های بازی‌های اینترنتی در «فیس‌بوک» کاربران را هم مورد حمله قرار داد.

در پی جنجال‌های ناشی از این حمله‌ی هکرها و رخنه‌ی امنیتی که در نوع خود از بزرگ‌ترین فاجعه‌های امنیت فن‌آوری است، «سونی» اعلام کرده که  گروهی از بازرسان امنیت سایبر را استخدام کرده است تا ایمنی تولیدات و شبکه‌های «سونی» را مورد بازبینی قرار دهند.


پلیس فدرال آمریکا – اف بی آی- نیز وارد عمل شده و اعلام کرده‌اند که رخنه‌ی امنیتی ناشی از این حمله‌ی هکری و به‌ویژه اطلاعات کارت‌های اعتباری که مورد سرقت قرار گرفته‌‌اند را بررسی می‌کند. کمپانی «سونی» اعلام کرده است که برای همه‌ی کاربرانی که مورد حمله قرار گرفته‌اند ایمیل عذرخواهی خواهد فرستاد و عضویت آن‌ها را برای ۳۰ روز بدون دریافت هزینه تمدید خواهد کرد.

حالا دیگر می‌توان در «فیس‌بوک» خرید کرد

«فیس‌بوک» هر روز امکانات تازه‌ای را در اختبار کاربران خود قرار می‌دهد. یکی از این آخرین تحولات و امکانات/ امکان خرید آنلاین پوشاک در این شبکه‌ی اجتماعی است.


شرکت «شاپ اکسپرس» که یک مارک زنجیره‌ای آمریکایی است، همه مجموعه‌ی لباس‌های زنانه، مردانه و زیورآلات تولید خود را در صفحه‌ی «فیس‌بوک» قرار داده و مشتری‌ان می‌توانند از طریق «فیس‌بوک» کالای موردعلاقه‌ی خود را خریداری کنند.


«شاپ اکسپرس» هرچند از اولین شرکت‌هایی است که خرید «فیس‌بوکی» برای محصولات خود را به‌راه انداخته است، اما کمی قبل‌تر «اتحادیه خرده‌فروشان پوشاک انگلستان» مجموعه‌ی ۱۵۰ هزار محصول این اتحادیه را در «فیس‌بوک»، با عنوان «قابل خریداری در فیس‌بوک» عرضه کرده بود.




جیم رایت، معاون «شاپ اکسپرس» درباره‌ی افتتاح اخرید فیس‌بوکی گفته است:«ما به دنبال راه‌های تازه‌ای برای مشتری هستیم تا با ما بیشتر در تماس مستقیم قرار بگیرد و خریدش را هرجور که راحت‌تر است و به آسان‌ترین شیوه‌ها انجام دهد.»


در صفحه‌های «فیس‌بوک» هردو کمپانی «شاپ اکسپرس» و «اتحادیه خرده‌فروشان پوشاک انگلستان» کاربران می‌توانند مجموعه‌ی کامل عکس‌های لباس‌های تازه این دو کمپانی را لایک بزنند، نظر دهند، هم‌خوان کنند و هرمحصولی را که خریداری کرده‌اند روی دیوار «فیس‌بوک» خود به اشتراک گذارند.


کارشناسان آنلاین پیش‌بینی می‌کنند که در ماه‌های آتی طراحان و مارک‌های بزرگ دیگری نیز امکان خرید فیس‌بوکی محصولات خود را افتتاح کنند و این بزرگ‌ترین شبکه‌ی اجتماعی، به یکی از پلات‌فرم‌های خرید اینترنتی محبوب نیز تبدیل شود.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.